Nieuws

Met ambitieuze verkiezingsboodschap in de Raadskrant

Waar zetten de verschillende lokale politieke partijen op in voor de komende verkiezingen? Dit kunt u lezen in de Raadskrant van afgelopen week, als onderdeel van de Culemborgse Courant.

Met de ambitieuze boodschap 'Politiek met lef, voor mens en milieu'  heeft GroenLinks haar doelen neergezet: gelijke kansen, een schone wereld en altijd met een open houding naar anderen. Zodat iedereen zicht thuis voelt. Daarbij willen wij de lokale democratie vernieuwen om beter met elkaar samen te werken en zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ieders inzet en inbreng.

Lees verder

Vastgestelde Windvisie belangrijke stap naar Culemborg energieneutraal

GroenLinks zet in op een duurzaam Culemborg. Deze raads- en collegeperiode hebben we daarin goede stappen gezet.

Raadslid Rudi Oortwijn heeft het initiatief genomen voor een duurzaamheidslening waar veel gebruik van wordt gemaakt en die na een half jaar al is uitgebreid vanwege het succes. Wethouder Joost Reus heeft samen met de raad en bewoners een Duurzaamheidsagenda weten neer te zetten met een stip op de horizon en duidelijke maatregelen hoe de stad daar kan komen. Duurzaamheidsinitiatieven krijgen de kans zich te ontwikkelen en een wijkaanpak stimuleert actie voor energiebesparing en -opwekking.

Nu de gemeenteraad op 23 november 2017 heeft ingestemd met de Windvisie, zijn initiatieven voor nieuwe windmolens mogelijk onder voorwaarden. GroenLinks is blij met al deze resultaten op weg naar Culemborg energieneutraal.

Lees verder

Nieuw commissielid voor GroenLinks

Met veel enthousiasme is Conny de Laat tijdens de raadsvergadering van 23 november benoemd als commissielid van GroenLinks Culemborg. De komende tijd gaat Conny alvast de thema’s verkennen waar ze ook na de gemeenteraadsverkiezingen in maart mee aan de slag wil, zoals het versterken van de lokale democratie en betere samenwerking in en met de stad. Conny is namelijk ook onlangs gekozen als kandidaat raadslid, nummer twee op de GroenLinks-lijst.

Lees verder

Nieuw GroenLinks-team zet in op politiek met lef, voor mens en milieu

De kandidaten van GroenLinks Culemborg: team dat het verschil wil maken

Open, eerlijk en samen, dat wordt de basis voor een sociaal en duurzaam Culemborg. GroenLinks zet in op welzijn en milieu in een stad waar we naar elkaar luisteren, duidelijk zijn over welke doelen we willen bereiken en wie op welke manier kan bijdragen. Dat is de rode draad van het verkiezingsprogramma wat de partijleden vandaag hebben vastgesteld. Het programma krijgt de titel: Politiek met lef, voor mens en milieu.

Ook is de kandidatenlijst definitief. GroenLinks gaat de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 in met veelbelovende kandidaten, een team dat echt het verschil kan maken.

Lees verder

Raadspraat: Culemborg Cultuurstad

Culemborg Cultuurstad. Dat is de titel van de column Raadspraat in de Culemborgse Courant (1 november) door GroenLinks raadslid Tim de Kroon. Het gaat over nieuwe mogelijkheden en meer aandacht voor cultuur in onze stad. Een duidelijke richting voor de politiek vanuit aanbieders, ondernemers en bewoners kan hierbij helpen.

Lees verder

Pagina's