Nieuws

Versterking voor Fractie GroenLinks Culemborg

Bas de Jong & Mischa Peters

In de raadsvergadering van donderdag 28 september zijn voor GroenLinks Culemborg twee nieuwe commissieleden benoemd. De fractie wordt versterkt met Mischa Peters en Bas de Jong. Na een inwerkperiode van een paar maanden hebben zij er vol overtuiging voor gekozen om zich verder in te zetten voor de partij. GroenLinks fractie in Culemborg bestaat nu uit twee raadsleden en vier commissieleden (ook wel steunfractieleden genoemd).

Lees verder

Dubbel prijs

Suzanne Kröger spelt Jan de Kock het Gelders Groene Lintje op

Zaterdag 9 september ontving Culemborger Jan de Kock het Gelderse Groene Lintje uit handen van GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger. De uitreiking werd drukbezocht door GroenLinks-leden en vond plaats in De Witte Molen in het Sonsbeekpark in Arnhem. Er waren in totaal acht genomineerden die allemaal op indrukwekkende wijze hun sporen verdiend hebben in het vergroten van milieu-, dier- en natuurvriendelijkheid. Dit betekent dat Jan dit jaar dubbel prijs heeft, op 10 juni ontving hij namelijk ook al het Culemborgse Groene Lintje.

Het is de eerste keer dat het Gelderse Groene Lintje wordt uitgereikt. De organiserende provinciale afdeling is vastbesloten er een traditie van te maken, zoals dat ook bij veel lokale afdelingen al het geval is. De jury bestond uit de leden van de Provinciale Statenfractie van GroenLinks.

Lees verder

Alle inzet om dader(s) autobranden te pakken

Dat Culemborg al langere tijd wordt getroffen door autobranden is inmiddels (helaas maar waar) geen nieuws meer. Vannacht zijn er opnieuw op vijf plaatsen auto's uitgebrand. Dit is crimineel en diep treurig. Voor slachtoffers, betrokkenen en inwoners van onze stad is dit verschrikkelijk op meerdere manieren; om mee te maken, te zien of de angst te hebben dat dit ook met jouw auto gebeurd. GroenLinks Culemborg wil en weet dat alle inzet erop gericht is om de dader(s) te pakken en vindt dat ook alle inwoners moeten weten dat dit zo is.

Lees verder

Antwoorden op vragen GroenLinks Culemborg over jeugdhulp, Wmo en pgb-tarieven

Op 26 juli schreef De Gelderlander 'Raadsleden moeten aan de bak met de jeugdhulp'. Naar aanleiding van dit artikel stelde GroenLinks raadslid Tim de Kroon schriftelijke vragen aan het Culemborgse College van B&W. De antwoorden zijn vandaag verschenen. Hieruit blijkt onder andere dat de gemeenteraad na de zomer zal spreken over een voorstel voor pgb-tarieven (persoonsgebonden budget). Deze situatie geldt voor alle gemeenten in Rivierenland.

Lees verder

GroenLinks blij met gratis 24u bewaakt fietsparkeren medio 2018

Fietsparkeren Oostzijde Station Culemborg

De Culemborgse GroenLinks fractie heeft tijdens de raadsvergadering op 15 december 2016 vragen gesteld over de fietsparkeervoorzieningen aan de oostkant van het station. Buiten zijn die regelmatig nogal vol en een mogelijkheid om dit te verbeteren zou kunnen zijn om de huidige bewaakte (maar betaalde) fietsenstalling beter te benutten. Bijvoorbeeld door 24 uur gratis fietsparkeren mogelijk te maken. Rudi Oortwijn (fractievoorzitter) vroeg aan het College om het gesprek aan te gaan met NS. En wat blijkt, met succes!

Lees verder

Groen Lintje 2017 voor Jan de Kock

Op 10 juni is het Culemborgse Groen Lintje 2017 uitgereikt aan Jan de Kock. Deze felbegeerde onderscheiding is voor personen of organisaties die zich inzetten voor een groene en sociale samenleving.

Jan stond onder andere aan de wieg van vele initiatieven, zoals verbouw van De Gelderlandfabriek (hergebruik van een fraai stukje industrieel erfgoed), en de Gebiedscoöperatie Rivierenland (zon- en windenergieprojecten door burgers, appelcider gemaakt van net niet perfect fruit, en wat al niet).

Ook is hij een flinke steun voor de aanleg van het zonnepark Parkeerterrein Marsmanweg. En nog veel meer, zie www.rivierenlandinverbinding.nl .

Jan zet zaken in gang.

Lees verder

Pagina's