GroenLinks is altijd voor een kwaliteitsimpuls van de Spoorzone geweest, maar wel met een minder grote opzet. Daar is inmiddels aan tegemoet gekomen. Zo zijn de functies kantoren en grootschalige detailhandel geschrapt, en is het totaal aantal vierkante meters met bijna 10 procent verminderd.
De plannen rondom het aantrekkelijker maken van het gebied rondom het Culemborgse spoor, het verbeteren van de verkeers- en parkeersituatie, het verplaatsen van de Albert Heijn naar dit gebied (plus de Action naar de binnenstad) en het mogelijk maken van stations gebonden retail zijn niet van vandaag of gister. Zo is in april 2010 de intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van de Spoorzone getekend door betrokken partijen en heeft de gemeenteraad de kaders vastgesteld. Daarop is een bestemmingsplan gebaseerd dat in 2015 door de gemeenteraad is goedgekeurd.
Ondernemers zijn toen naar de Raad van State gestapt en die heeft het plan afgekeurd. Er bleek een lacune in de Crisis- en Herstelwet te zitten en die fout in de wet is hersteld. Ook is er vervolgens onderzoek gedaan naar de actuele regionale behoefte door het College en dit rapport is gepubliceerd en toegelicht tijdens een voorbespreking in de gemeenteraad (november 2016). Het bestemmingsplan is hierop aangepast en nu is er een gewijzigd plan dat binnenkort door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Daar is GroenLinks voor.