Zorgen kiezers
De Kroon: “De overheid is er voor de inwoners, en deze verkiezingsuitslag laat zien dat je als overheid echt wat moet doen met de zorgen die er leven. Alleen als we dat voor elkaar krijgen, kunnen we gezamenlijk een samenleving vormen.”

Dagdag: “Concreet hebben we het dan over het leveren van betaalbare woningen, een groene leefomgeving, tegengaan van armoede, en goede zorg nu en in de toekomst. Dit vinden mensen belangrijk en daar zetten wij ons de volle honderd procent voor in.”

‘Boel op orde’
GroenLinks-PvdA haalde 4.218 stemmen. De Kroon en Dagdag bedanken al deze kiezers voor de steun die zij hiermee uitspreken voor de gezamenlijke sociale en groene koers, en dat deze twee partijen zich verenigd hebben. De Kroon: “Samenwerken is de enige manier waarop we in Nederland de boel weer op orde krijgen met alle uitdagingen die er op dit moment zijn. De politiek mag meer leveren, en tegelijkertijd eerlijk zijn als ze iets niet kan waarmaken. In Culemborg gaan we op deze manier te werk, en ik hoop dat dit goed bij de mensen overkomt.”

Dagdag: “Deze verkiezingsuitslag is een duidelijk signaal en een roep om verandering. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan onze eigen mooie gemeente.”