Fietsparkeren Oostzijde Station Culemborg
Fietsparkeren Oostzijde Station Culemborg

GroenLinks blij met gratis 24u bewaakt fietsparkeren medio 2018

De Culemborgse GroenLinks fractie heeft tijdens de raadsvergadering op 15 december 2016 vragen gesteld over de fietsparkeervoorzieningen aan de oostkant van het station. Buiten zijn die regelmatig nogal vol en een mogelijkheid om dit te verbeteren zou kunnen zijn om de huidige bewaakte (maar betaalde) fietsenstalling beter te benutten. Bijvoorbeeld door 24 uur gratis fietsparkeren mogelijk te maken. Rudi Oortwijn (fractievoorzitter) vroeg aan het College om het gesprek aan te gaan met NS. En wat blijkt, met succes!

Naar aanleiding van deze raadsvragen heeft wethouder Joost Reus (Verkeer) tijdens de raadsvergadering vorige week, op 29 juni 2017, medegedeeld dat de gesprekken met NS tot een positief resultaat hebben geleid. De NS heeft toegezegd dat ze de eerste 24 uur fietsparkeren in de bewaakte stalling gratis willen maken en ze gaan daarvoor een innovatief systeem installeren en het aantal fietsparkeerplaatsen uitbreiden. Super!

Na de zomer komt een concreet plan van de NS naar de gemeente en uitvoering is voorzien medio 2018. Als tegenprestatie wordt de gemeente wel geacht om strenger te handhaven als het gaat om fout geparkeerde fietsen.

GroenLinks is blij met dit mooie resultaat voor fietsend en treinreizend Culemborg.