Alle inzet om dader(s) autobranden te pakken

Dat Culemborg al langere tijd wordt getroffen door autobranden is inmiddels (helaas maar waar) geen nieuws meer. Vannacht zijn er opnieuw op vijf plaatsen auto's uitgebrand. Dit is crimineel en diep treurig. Voor slachtoffers, betrokkenen en inwoners van onze stad is dit verschrikkelijk op meerdere manieren; om mee te maken, te zien of de angst te hebben dat dit ook met jouw auto gebeurd. GroenLinks Culemborg wil en weet dat alle inzet erop gericht is om de dader(s) te pakken en vindt dat ook alle inwoners moeten weten dat dit zo is.

Als lokale raadsfractie zijn we zeer betrokken en laten we ons regelmatig informeren door de burgemeester die als eerste bestuurlijk verantwoordelijk is, ook andere politieke partijen doen dat. Nog voor de zomer, bij de installatie van de nieuwe burgemeester, heeft Gerdo van Grootheest aangegeven veiligheid ook als eerste prioriteit te zien.
 
Dat we nu als Culemborg met de regionale en landelijke politie en justitie samenwerken is evident. Net als met onder andere de medewerkers van de Culemborgse welzijnsorganisatie, ondernemers en inwoners die getuige kunnen zijn, en de oren en ogen van de wijken vormen.
 
Juist in het belang van het vergroten van de pakkans van de dader(s), willen we als gemeente en samenwerkingspartners niet preciezer aangeven wat we er allemaal voor doen en hoe de inzet eruit ziet. Al begrijpen wij natuurlijk dat mensen hier wel behoefte aan hebben.