De komende 16 dagen kleurt Culemborgse molen De Hoop oranje. We zijn trots op de vrouwen, ook uit team GroenLinks, die hun steentje bijdragen aan deze internationale campagne Orange the World tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

"Oranje is de kleur van de hoop. De hoop dat op een dag alle geweld tegen vrouwen en meisjes uit de wereld is verdwenen", aldus één van de initiatiefnemers Valentina Gomes. Mooie woorden waren er ook van burgemeester Gerdo van Grootheest, die dit initiatief om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen van harte ondersteunt.

Conny de Laat: "Wat fijn om dit moment samen met zoveel Culemborgers te mogen delen. En dit is pas het begin". Dinsdagavond vanaf 19.30u een avond over weerbaarheid van vrouwen bij de DIVC. En woensdag van 18u-20u op initiatief van Bonnie Wielinga-Haringa een schrijfavond in het Weeshuis: Culemborgers schrijven dan ansichtkaarten naar vrouwen in opvanghuizen, als hart onder de riem!"

Trots is Karin Wijkmans op wat de groep in korte tijd heeft weten te bereiken: "Met de muurkrant hopen we bijv. dat onze boodschap tegen geweld zoveel mogelijk Culemborgers bereikt."

Meer weten en meedoen? Volg Orange the World Culemborg op Facebook.