Han Horstink krijgt groen lintje

Han Horstink ontving zaterdagmiddag op de Fair & Green Markt het groene lintje uit handen van Claire Vaessen, fractievoorzitter van GroenLinks Culemborg. Op de gezellige en goed bezochte markt werden de genomineerden genoemd en - letterlijk - in het zonnetje gezet. Maar de meeste lovende woorden waren voor de oprichter van Milieudefensie Culemborg, organisator van de Week van de Vooruitgang, initiatiefnemer van diverse groene en duurzame buurtinitiatieven en tot slot mede-initiatiefnemer van het relatief nieuwe Repair Café. Han Horstink was al twee keer eerder genomineerd, telkens door iemand anders. Vanwege dit feit en vanwege zijn imposante 'oeuvre' besloot de jury hem dit jaar het lintje toe te kennen.

Zelf zei Han in een reactie dat het wat hem betreft nog steeds veel duurzamer kan en dat hij niet al te optimistisch is over de stappen die gezet worden richting duurzaamheid. "Maar dit groene lintje heeft me wel weer nieuwe energie gegeven."

Andere genomineerden dit jaar waren Terra Bella (groenbeheergroep uit EVA-Lanxmeer), Sandra van Kampen (programmamanager Urgenda), kringloopwinkel Bartje, Stichting Betuwe Wereldwijd en Sjoerd Lubbers.

Het is de vierde keer dat GroenLinks Culemborg een groen lintje uitreikt. Eerdere winnaars waren Kars Veling van de NVWC (2009), Thermo Bello (2009), Boudien Philips van Caetshage (2010), Liesbeth Oldeman van Natur-elle (2011) en Maria Willems van Naturijn (2011).