GroenLinks-raadslid Mischa Peters in debat

Mischa Peters

Raadslid

"Van huis uit heb ik meegekregen om te leven met respect voor anderen en het milieu, op te komen voor onrecht en proberen de wereld een beetje beter te maken. Ik vind dat de (lokale) overheid hier een rol in speelt. De laatste jaren zie ik steeds vaker dat ondanks alle goede bedoelingen, de regeldruk verder toeneemt en het invullen van papieren belangrijker wordt dan de aandacht voor mensen die bijvoorbeeld zorg of ondersteuning nodig hebben. Hier wil ik wat aan doen in Culemborg."

Mischa Peters (1970) is opgegroeid in Limburg en komt uit een links politiek nest. Tijdens haar studie vrouwenstudies in Utrecht werkte ze bij de linkse boekhandel de Rooie Rat. Na haar studie ging ze op de Universiteit Utrecht werken waar ze meerdere functies vervulde onder andere in de ondersteuning van complexe door de EU gefinancierde onderzoeksprojecten, management van de departementen recht en psychologie. 

Nu houdt Mischa zich als manager van het nieuwe instituut Uglobe bezig met onderwerpen als mensenrechten, sociale ongelijkheid en duurzaamheid vanuit een wereldwijd perspectief.