Marlon Donck

Commissielid

"Met plezier zet ik mij in voor GroenLinks Culemborg en daarmee voor iedereen in deze mooie stad. GroenLinks hecht waarde aan alle inwoners. En dat is waar ik persoonlijk ook voor sta; gelijkheid voor iedereen en dus niemand buitensluiten. Het raadsprogramma in Culemborg past daar mijns inziens ook goed bij: er wordt initiatief genomen voor vernieuwing, duurzaamheid en een betere samenwerking tussen alle politieke partijen."

Wat ik heb meegekregen vanuit Culemborg is de enorme betrokkenheid vanuit de inwoners. De hoeveelheid organisaties en vrijwilligers die zich inzetten voor de stad en voor anderen, vind ik mooi en hartverwarmend. Voor mij laat dit een natuurlijke kracht en instinct van de mens zien: we kunnen niet zonder elkaar. En zeker op lokaal niveau wordt dit tot uiting gebracht in de vorm van een inclusieve en betrokken samenleving.  

Marlon (1990) is geboren in Culemborg en heeft er (op een korte periode na) altijd gewoond. Op het moment is zij bezig met de onderzoeksmaster geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In haar studie richt zij zich vooral op onderwerpen als ‘revolutie’ en ‘burgerschap’ en op de momenten waar deze twee concepten samen komen. Als historicus kijkt zij met een objectieve en kritische blik naar de samenleving en probeert haar beter te begrijpen. Naast haar studie werkt Marlon als student-assisent.