Bas de Jong

Raadslid

"De lokale maat is een duurzame maat. Dat geldt in de zorg en voor het milieu, maar ook als het gaat om een sterke samenleving waarin we elkaar helpen. Lokaal nemen mensen steeds meer het heft in eigen hand. Dat is een kracht die ik graag wil ondersteunen. Of het nu gaat om energie-initiatieven, ouderenzorg of het beheer van het groen, het leidt tot betrokkenheid, onafhankelijkheid, beheersbaarheid en duurzaamheid. Er liggen lokaal buitengewone kansen om een goede toekomst voor iedereen op te bouwen."

Bas woont nu 17 jaar met vrouw en 2 kinderen in Culemborg. Hij werkt als programma- en procesmanager bij Stout Groep en heeft een achtergrond als milieukundige. Bas heeft een diverse werkervaring bij milieuorganisaties, als consultant in het bedrijfsleven en bij de overheid. Hij heeft zich met diverse onderwerpen beziggehouden op het snijvlak met milieuvraagstukken, zoals verkeer, flora en fauna circulaire economie en duurzaamheid.

Empowerment en cocreatie zijn altijd een belangrijke rode draad geweest. Bas is ook anderhalf jaar lid geweest van de Milieuadviesraad in Culemborg.